Tips på matiga smörgåsar
Om man äter en smörgås som huvudmåltid måste man använda rejält med pålägg och gärna dricka mjölk till för att få i sig tillräckligt med protein och andra näringsämnen. Grunden är ett gott bröd, med bordsmargarin/smör eller färskost, rikligt med pålägg och grönsaker.
Tips på bra pålägg:
- Skinka och mimosasallad
- Keso och skivad avokado
- Makrill i tomatsås
- Gräddost (dubbla skivor) med marmelad
- Korv eller medvurst (dubbla skivor)
- Leverpastej och gurka
- Ägg och kaviar
- Ostkräm på exempelvis get- eller fetaost
- Falukorv
- Rökt tofu
- Hummus
- Jordnötssmör
- Honung
- Fiskpastej
Här kommer några recept på matiga smörgåsar. Alla recept är beräknade till en portion om inte annat framgår. Recepten är granskade av dietister i Stockholms stad, Enskede Årsta Vantörs Stadsdelsförvaltning.