Planering av matsedel

Planering av matsedel

För att variera matsedeln kan man planera in måltidens proteindel på olika veckodagar som korv på måndagar, fisk på tisdagar, färs på onsdagar, soppa och pannkakor på torsdagar, kyckling på fredagar, fisk på lördagar samt stek på söndagar.

Här kommer ett förslag på hur fördelningen kan se ut under en vecka:

Korv                                    max 2 gånger/vecka

Fisk                                     2-3 gånger/vecka

Kött/färsrätter                  max 3 gånger/vecka

Fågel                                  3 gånger/vecka

Äggrätter                           2 gånger/vecka

Baljväxter                           minst 1 gång/vecka

Blodpudding och lever    1 gång/vecka

Protein

Protein

​Proteinrika livsmedel är korv, fågel, kött, ägg, fisk, skaldjur, mejeriprodukter och baljväxter (ärtor, bönor, linser).