Spagetti med köttfärsås och grönsaker

- 1 gul lök
- 300 g nötfärs
- 400 g krossad tomat
- 1-2 msk tomatpuré
- 1 köttbuljongtärning eller 1 ½ msk köttfond
- 1 vitlöksklyfta
- 3 tsk torkad timjan, oregano eller basilika
- Salt och peppar
1. Skala och hacka löken.
2. Fräs löken och köttfärsen i en stekpanna.
3 Tillsätt krossad tomat, tomatpuré, buljongtärning/fond, pressad vitlök och örtkryddorna.
4. Låt köttfärssåsen koka i 15 – 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Serveras med spaghetti och grönsallad
Tips!
Köttfärssås går bra att frysa. Det är gott att smaksätta med fransk senap, börja med 1 tsk och smaka av.
1
Näringsvärde
Kalorier525
Kolhydrater (g)72
Protein (g)26
Fett (g)13