Spagetti med köttfärsås och grönsaker

Spagetti med köttfärsås och grönsaker
4 Portioner
  • ​1 gul lök
  • 300 g nötfärs
  • 400 g krossad tomat
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning eller 1 ½ msk köttfond
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 tsk torkad timjan, oregano eller basilika
  • Salt och peppar

 

1. Skala och hacka löken.

2. Fräs löken och köttfärsen i en stekpanna.

3 Tillsätt krossad tomat, tomatpuré, buljongtärning/fond, pressad vitlök och örtkryddorna.

4. Låt köttfärssåsen koka i 15 – 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Serveras med spaghetti och grönsallad

 Tips!

Köttfärssås går bra att frysa. Det är gott att smaksätta med fransk senap, börja med 1 tsk och smaka av.

 

1