Stuvad potatis, rökt skinka och haricotvertes

Stuvad potatis, rökt skinka  och haricotvertes
2 Portioner
  • 5 kokta potatisar (ca 500g)
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk, gärna standard, eller 1 dl lättmjölk+1 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1 ½ krm salt
  • Vitpeppar efter smak
  • 2 msk hackad dill eller persilja
  • 150 g rökt skivad skinka

 

1. Skala potatisen och skär den i tärningar.

2. Vispa ut mjölet med mjölken i en kastrull och lägg i fettet.

3. Koka upp under omrörning och låt koka i ca 5 minuter.

4. Lägg i potatisen och rör om försiktigt och låt allt bli genomvarmt.

5. Smaka av med salt och peppar och tillsätt dill eller persilja.

 

Servera stuvad potatis med rökt skinka och haricotsverts eller annan grönsak.

 

Tips!

Det är även gott att servera stekt korv, kassler eller rökt fisk till stuvad potatis.