Köttfärspaj med grönsaker

Köttfärspaj med grönsaker
5-6 Portioner

Pajdeg

125 g smör eller margarin

3 dl vetemjöl

2 – 3 msk kallt vatten

2 krm salt

1. Sätt ugnen på 200°

2. Hacka smöret och blanda det med mjöl, salt och vatten till en deg. Låt degen vila kallt en stund.

3. Tryck ut degen i en pajform på ca 24 cm i diameter

4. Nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet i 10 minuter.

Fyllning

  • 300 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 paprika
  • 1 morot
  • ½ dl vatten
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl ost, gärna lagrad
  • 1,5 tsk oregano
  • 1,5 tsk timjan
  • 1 ½ tsk salt
  • 3 krm peppar eller efter smak

 

1. Skala och hacka den gula löken.

2. Skala och riv moroten. Skölj och hacka paprikan i strimlor eller tärningar.

3. Fräs den gula löken i någon minut och tillsätt köttfärsen och pressad vitlök. Fräs till den är genomstekt.

4. Tillsätt vatten, paprika, morot och de torkade kryddorna. Låt puttra under lite omrörning i ca 5 min. Låt svalna något och häll sedan i pajskalet.

5. Vispa ihop mjölken, äggen, salt och peppar i en bunke.

6. Häll äggblandningen över pajen och strö över den rivna osten.

7. Grädda i ca 35 – 40 minuter.