Isterband med stuvad potatis

Isterband med stuvad potatis
2 Portioner

​2 stycken isterband

Smör eller margarin till stekning

Stuvad potatis

5 kokta potatisar

1 msk vetemjöl

2 dl mjölk, gärna standard, eller 1 dl mjölk+1 dl grädde

1 msk smör

1 ½ krm salt

Vitpeppar efter smak

2 msk hackad dill eller persilja

 

1. Skala den kokta potatisen och skär den i tärningar.

2. Vispa ut mjölet med mjölken i en kastrull och lägg i fettet.

3. Koka upp under omrörning och låt koka i ca 5 minuter.

4. Lägg i potatisen och rör om försiktigt och låt allt bli genomvarmt.

5. Smaka av med salt och peppar och tillsätt dill eller persilja.

6. Skär skåror i skinnet på isterbanden så att de inte spricker.

7. Smält lite smör eller margarin i en stekpanna.

8. Stek på medelhög värme.

 Servera med inlagda rödbetor och/eller inlagd gurka eller en klick senap.

 Tips!

Det går även bra att använda gräslök istället för dill och persilja.

Isterbanden kan också stekas i ugn. Sätt ugnen på 200° och stek i ugnen i ca 20 min. Vänd på isterbanden några gånger under tillagningstid