Korv med potatis och stuvade morötter

Korv med potatis och stuvade morötter
2 Portioner

​200 – 250g falukorv

Smör eller margarin till stekning

1. Ta bort skinnet från korven och skär i skivor.

2. Smält matfettet i en stekpanna och stek skivorna.

Stuvade morötter

300 g morötter

2 msk smör

1 msk vetemjöl

2 dl mjölk, gärna 3%

½ - 1 tsk salt

peppar

 

1. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor eller tärningar.

2. Smält smöret och fräs morötterna i någon minut tills de är glansiga.

3. Strö över mjölet och rör om.

4. Tillsätt mjölken och rör om.

5. Låt koka upp under omrörning ca 5 minuter.

6. Smaka av med salt och peppar.

 Tips!

Om stuvning blir för tjock så späd med lite vatten. Garnera gärna med hackad persilja.