Köttbollar med dill i tomatsås

Köttbollar med dill i tomatsås
2 Portioner

Köttbollar

  • 150 g nötfärs
  • ½ dl buljong
  • 1 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • ½ dl hackad dill 
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar och lite muskot

 

1. Lägg ströbrödet i en bunke och slå över buljong.

2. Lägg i färs, ägg, hackad dill, salt, svartpeppar och lite riven muskot. Arbeta ihop till en smidig färs. Låt stå i 10 min.

Rulla färsen till stora bollar, ca 6 stycken. Lägg dem i tomatsåsen och sjud dem i kastrullen utan lock i ca 10 – 15 min.

2. Vänd bollarna en gång under halva tiden.

Servera med potatis, pasta eller ris. Gärna med en kokt grönsak som till exempel broccoli, bönor.

Tomatsås

  • En liten lök
  • 200 g krossad tomat (en halv burk krossad tomat)
  • ½ tsk oregano eller 2 kryddmått timjan
  • Salt och peppar.

 

1. Skala och hacka löken och fräs den i några minuter.

2. Häll i krossad tomat, kryddor och salt och peppar.

3. Koka såsen kraftigt i ca 5 min.