Köttbollar med dill i tomatsås

Köttbollar
- 150 g nötfärs
- ½ dl buljong
- 1 msk ströbröd
- 1 ägg
- ½ dl hackad dill
- ½ tsk salt
- Svartpeppar och lite muskot
1. Lägg ströbrödet i en bunke och slå över buljong.
2. Lägg i färs, ägg, hackad dill, salt, svartpeppar och lite riven muskot. Arbeta ihop till en smidig färs. Låt stå i 10 min.
Rulla färsen till stora bollar, ca 6 stycken. Lägg dem i tomatsåsen och sjud dem i kastrullen utan lock i ca 10 – 15 min.
2. Vänd bollarna en gång under halva tiden.
Servera med potatis, pasta eller ris. Gärna med en kokt grönsak som till exempel broccoli, bönor.
Tomatsås
- En liten lök
- 200 g krossad tomat (en halv burk krossad tomat)
- ½ tsk oregano eller 2 kryddmått timjan
- Salt och peppar.
1. Skala och hacka löken och fräs den i några minuter.
2. Häll i krossad tomat, kryddor och salt och peppar.
3. Koka såsen kraftigt i ca 5 min.