Rotmos med köttkorv och ärtor

Rotmos med köttkorv och ärtor
2 Portioner

​½ stor kålrot ca 500 – 600 g

1 morot

3 medelstora potatisar

2 ½ dl grönsaksbuljong (1/2 tärning+vatten)

2 kryddpeppar- eller vitpepparkorn

½ - 1 msk smör eller margarin

salt och svartpeppar

200 g färdig kokt köttkorv

 

1. Skala kålrot, morot och potatisarna och skär i bitar.

2. Koka upp vatten och buljong, salt och pepparkorn. Tillsätt kålrot och morot och låt koka i ca 15 minuter.

3. Tillsätt potatisarna och koka ytterligare i ca 15 – 20 minuter. Späd med lite mer vatten om det skulle behövas.

4. Häll av spadet men spar lite av vattnet. Mosa grönsakerna. Det går bra att använda elvisp.

5. Späd med vatten om det behövs och tillsätt smöret. Smaka av med salt och peppar.

 Köttkorv

1. Sjud köttkorven i vatten med plastskinnet på i ca 15 minuter. Dra av skinnet och skär i skivor.

eller

2. Koka upp 3 dl vatten, 3 kryddpepparkorn, 1 lagerblad, 1 skiva gul lök. Dra skinnet av korven och skär i skivor. Lägg i skivorna och låt sakta sjuda i ca 10 minuter.

 Servera med senap

 Tips!

Det finns färdig rotmos att köpa som bara är att värma.