Köttbullar med potatis och lingonsylt

Köttbullar med potatis och lingonsylt
4 Portioner
  • ​400 g nöt – eller blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 ½ dl mjölk eller buljong
  • 2 msk riven lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Smör och matfett till stekning

 

1. Blanda mjölk/buljong och ströbröd och låt svälla i ca 5 min.

2. Skala lök och riv på rivjärn.

3. Blanda färs, ströbrödsblandning, lök, ägg, salt, peppar.

4. Smält smör eller margarin i en stekpanna.

5. Skölj händerna i kallt vatten och rulla smeten till köttbullar.

6. Stek på medelhög värme i stekpanna.

 Servera gärna med kokta grönsaker som till exempel broccoli

Gräddsås till köttbullar, 4 dl sås

  • 2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tärning buljong
  • 1 1/2 tsk kinesisk soja

 1. Vispa ut mjölet i grädde och vatten i en kastrull.

2. Koks upp under vispning med buljongtärning och soja och låt sakta sjuda i 3 – 5 min.

Tips!

Smaka av med en liten klick lingonsylt eller svartvinbärsgelé.