Lax med potatis och gröna bönor

250 g laxfilé
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg laxskivorna eller laxbiten i en smord ugnsfast form. Sätt i ugnen i ca 15 minuter. Det går också bra att steka i portionsbitar i stekpanna tills de har fått fin färg.
Citronsås
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 dl grädde
½ grönsaksbuljongtärning
1 msk citronsaft
½ tsk socker
Rivet citronskal
1. Smält smöret i en liten kastrull och rör ned mjölet
2. Häll i lite i taget av vätskan och vispa helt tiden. Låt såsen koka upp mellan varje spädning.
3. Tillsätt ½ buljongtärning och socker och låt såsen sjuda i ca 5 min.
4. Tillsätt citronsaft och raspa över citronskal efter smak. Ta bara det gula av skalet eftersom det annars kan bli en bitter smak.
Servera med kokt potatis och haricotsverts.