Lax med potatis och gröna bönor

Lax med potatis och gröna bönor
1 Portioner

​250 g laxfilé

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Lägg laxskivorna eller laxbiten i en smord ugnsfast form. Sätt i ugnen i ca 15 minuter. Det går också bra att steka i portionsbitar i stekpanna tills de har fått fin färg.

 

Citronsås

1 msk smör

1 msk vetemjöl

1 dl vatten

1 dl grädde

½ grönsaksbuljongtärning

1 msk citronsaft

½ tsk socker

Rivet citronskal

 

1. Smält smöret i en liten kastrull och rör ned mjölet

2. Häll i lite i taget av vätskan och vispa helt tiden. Låt såsen koka upp mellan varje spädning.

3. Tillsätt ½ buljongtärning och socker och låt såsen sjuda i ca 5 min.

4. Tillsätt citronsaft och raspa över citronskal efter smak. Ta bara det gula av skalet eftersom det annars kan bli en bitter smak.

 

Servera med kokt potatis och haricotsverts.