Fiskgryta med curry och ägg

Fiskgryta med curry och ägg
2 Portioner

​½  purjolök

1 msk smör

½ tsk curry

2 potatisar

1 morot

1,5 dl vatten+1/3 buljongtärning, det går även bra att använda fond

1,5 dl grädde

200 g torsk

8 – 10 skalade räkor (50 g räkor)

1 msk hackad persilja

1 kokt ägg

Salt och vitpeppar

 1. Skölj och strimla purjolöken.

2. Smält smöret och fräs purjolöken mjuk. Tillsätt därefter curryn och fräs ytterligare någon minut.

2. Skala och skiva potatis och morot. Tillsätt i grytan och slå på buljong och grädde.

3. Låt det koka tills potatisen är mjuk vilket tar ca 10 – 15 min. Smaka av med salt och peppar. Skär fisken i 2x2 cm stora bitar och lägg dem i såsen och låt försiktigt sjuda i 4 – 5 min tills de är vita och fasta.

4. Ta grytan från spisen och lägg i räkor och hackad persilja.

5. Skala ägget och dela det i 4 delar. Servera till grytan.