Lax med rotfruktsmos och sockerärtor

Lax med rotfruktsmos och sockerärtor
2 Portioner

​250 g lax eller 2 bitar portionslax

Salt och peppar

Rotfruktskross

200 g, 2-3 stycken medelstora potatisar

150 g, 1-2 stycken palsternackor

150 g rotselleri (ca en halv liten rotselleri)

25 g smör

½ tsk salt

1 dl hackad dill

 

1. Sätt ugnen på 200° C.

2. Skala och skär rotfrukterna och potatisen i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten tills de har mjuknat ca 15 min. Stöt dem med en potatiskross eller ballongvisp och klicka i smöret. Smaka av med salt och lägg i dillen.

3. Lägg laxen i en smord ugnsfast form. Salta och peppra fisken och låt stå i ugnen i ca 8-10 min.

Servera gärna med grönsallad eller kokt grönsak som t ex haricotsverts.