Vegobollar med tomatbulgur

Vegobollar med tomatbulgur
2 Portioner
  • 200 g vegetarisk formbar färs, tinad
  • 1 msk olivolja till stekning av vegobollar och lök
  • 75 g fetaost
  • 3- 4 krm örtkrydda till exempel oregano, timjan, rosmarin
  • 2-3 krm salt
  • svartpeppar
  • ½ gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1,25 dl bulgur
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 200 g tomat 
  1. Sätt ugnen på 250℃.
  2. Lägg undan 25 g ost och spara till senare. Smula resterande delen av osten och blanda ihop med den formbara färsen, örtkrydda, salt och svartpeppar efter smak.
  3. Forma färsen till bollar. Häll i olja i en stekpanna och stek bollarna runtom så att de får lite färg.​
  4. Lägg bollarna på plåten och låt stå i ugnen i ca 8 – 10 minuter.
  5. Skala och hacka löken.
  6. Fräs löken i en kastrull med ½ msk olivolja i cirka 2 minuter. Löken ska bli mjuk men inte bränd.
  7. Rör i tomatpurén. Tillsätt bulgur och vatten efter anvisningen på paketet.
  8. Smula ned ½ grönsaksbuljongtärning och koka efter anvisningen på paketet.
  9. Skär tomaterna i tärningar.
  10. Blanda ihop färdigkokt bulgur och tomattärningar.
  11. Smula den sparade fetaosten över bulgur och tomattärningarna.
  12. Servera tillsammans med de vegetariska bollarna och en klick matlagningsyoghurt.

 Tips! Istället för matlagningsyoghurt är det även gott med tzatziki.​