Pastasås med morot och röda linser

Pastasås med morot och röda linser
2 Portioner
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 vitlök
  • ca 150 g morötter
  • 1/2 msk olja
  • ca 400 g krossade tomater
  • 1/2 dl torkade linser
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 tärningsbuljong
  • 1-2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1 1/2 msk solrosfrön
  • 75 gram fetaost
  • 1/2 dl oliver
  • 150g spagetti

  1. Skala gul lök och vitlök. Hacka den gula löken i tärningar och finhacka vitlöken.
  2. Skölj de röda linserna
  3. Stek löken i olja så att de blir mjuka.
  4. Tillsätt krossad tomat, röda linser, oregano, socker, buljongtärning, salt och peppar och koka upp. Låt såsen sjuda under lock i ca 20 minuter.
  5. Koka pastan och häll av vattnet.
  6. Lägg upp pastan i tallrikar och häll över såsen.

Smula över fetaosten, lägg på oliverna och solrosfröna​