Rödbetsburgare

Rödbetsburgare
2 Portioner
  • 200g rödbetor
  • 1/2 klyfta vitlök
  • 1/2 dl havregryn
  • 1 1/2 msk majsstärkelse
  • 1 tsk malen spiskummin eller garamasala
  • 3 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Olja till stekning
  • 2 st hamburgerbröd
  • Grönsallad och tomat till hamburgaren
1. Skala och riv rödbetorna fint och krama ur så mycket  vätska det går.
2. Riv eller pressa vilöksklyftan fint.
3. Lägg rödbetor och vitlök i en skål och blanda ned havegryn och majsstärklese
4. Häll av spadet från bönorna och skölj av de i vatten
5. Mosa bönorna med gaffel på en tallrik. Tillsätt de mosade bönorna med övriga ingredienser och krydda med spiskummin, salt och peppar. 
6. Forma smeten till burgare och stek med olja i en stekpanna.
8.Rosta hamburgebrödet i en stekpanna, ugn eller i brödrosten. Lägg på salladsblad, vitlökssås. Toppa gärna med tomatskivor och lägg på brödlocket. Servera gärna med pommes eller sallad.



Vitlökssås 2 portioner
1 dl matlagningsyoghurt
1 1/2 msk majonäs
1 liten klyfta vitlök eller 1/2 stor
1 msk finhackad persilja
1 tsk honung eller sirap
1krm salt
svarpeppar
1, Blanda matlagningsyoghurt, majonäs, persilja och honung i en skål.
2. Pressa eller riv vitlöken och blanda med såsen
3.Tillsätt salt och lite peppar
4. Smaka av och låt stå innan servering