Broccolipaj med feta och soltorkad tomat och rödlök

Broccolipaj med feta och soltorkad tomat och rödlök
5 Portioner

Pajbotten:

150 g smör eller margarin

3 dl vetemjöl

1 krm salt

2 msk kallt vatten

 

200 g färsk broccoli

100 g fetaost

4 st soltorkade tomater i olja

2 msk hackad rödlök

½ liten gul paprika

3 ägg

1 dl grädde

2 dl mjölk

½ salt

1 krm peppar

 

1. Sätt ugnen på 200°C

2. Hacka smöret och blanda det med mjöl, salt och vatten till en deg. Låt degen vila kallt en stund.

3. Tryck ut degen i en pajform på ca 24 cm i diameter.

4. Nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet i 10 minuter.

5. Skär broccolin i mindre bitar, hacka fetaosten i tärningar, skär soltorkade tomaterna i mindre bitar, skär rödlöken i tunna skivor eller finhacka. Lägg

6. Vispa ihop grädde, mjölk och ägg och tillsätt salt och peppar.

7. Lägg ingredienserna i pajformen och häll över äggstanningen.

8. Grädda i ugn i ca 25 – 35 minuter.