Ljummen sallad med fetaost och sötpotatis

Ljummen sallad med fetaost och sötpotatis
2 Portioner
  • 1 dl gryn eller ris till exempel matvete, fullkornsris eller rött ris
  • 1/2 grönsaks eller hönsbuljongtärning
  • 1-1 1/2 stycken sötpotatis
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 2 tsk olja
  • 50 g gröna blad till exempel salladsblandning eller spenat
  • 1/2 röd lök eller 1 st salladslök
  • 60 g fetaost
  • 1-2 msk hasselnötter
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skala sötpotatis och skär i tärningar
3. Skölj och skär paprikan i breda strimlor
4. Lägg sötpotatis och paprika på en plåt med bakplåtspapper och häll över oljan
5. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter och strössla över flingsalt när de är klara
6. Koka valfritt gryn eller ris och tillsätt 1/2 buljongtärning i kokvattnet
7. Skala rödlöken och skär i striml​or. Rosta hasselnötterna i en varm stekpanna och grovhacka nötterna​
8. Lägg salladsbladen i botten av en skål, häll över grynen och lägg på rostade grönsaker, strimlad lök. Smula över fetaosten, nötter och dressing
Dressing
  • 1 msk citronjuice
  • 1/2 msk honung eller sirap
  • 1/2 dl finhackad koriander
1. Blanda citronjuice med honung, olja och hackad koriander i ett glas och vispa upp med en gaffel

Servera gärna salladen med en bit bröd