Vegobollar med tomatbulgur
- 200 g vegetarisk formbar färs, tinad
- 1 msk olivolja till stekning av vegobollar och lök
- 75 g fetaost
- 3- 4 krm örtkrydda till exempel oregano, timjan, rosmarin
- 2-3 krm salt
- svartpeppar
- ½ gul lök
- 1 msk tomatpuré
- 1,25 dl bulgur
- ½ grönsaksbuljongtärning
- 200 g tomat
- Sätt ugnen på 250℃.
- Lägg undan 25 g ost och spara till senare. Smula resterande delen av osten och blanda ihop med den formbara färsen, örtkrydda, salt och svartpeppar efter smak.
- Forma färsen till bollar. Häll i olja i en stekpanna och stek bollarna runtom så att de får lite färg.
- Lägg bollarna på plåten och låt stå i ugnen i ca 8 – 10 minuter.
- Skala och hacka löken.
- Fräs löken i en kastrull med ½ msk olivolja i cirka 2 minuter. Löken ska bli mjuk men inte bränd.
- Rör i tomatpurén. Tillsätt bulgur och vatten efter anvisningen på paketet.
- Smula ned ½ grönsaksbuljongtärning och koka efter anvisningen på paketet.
- Skär tomaterna i tärningar.
- Blanda ihop färdigkokt bulgur och tomattärningar.
- Smula den sparade fetaosten över bulgur och tomattärningarna.
- Servera tillsammans med de vegetariska bollarna och en klick matlagningsyoghurt.
Tips! Istället för matlagningsyoghurt är det även gott med tzatziki.
Näringsvärde
Kalorier618
Kolhydrater (g)47
Protein (g)35
Fett (g)31