Broccolipaj med feta och soltorkad tomat och rödlök
Pajbotten:
150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kallt vatten
200 g färsk broccoli
100 g fetaost
4 st soltorkade tomater i olja
2 msk hackad rödlök
½ liten gul paprika
3 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
½ salt
1 krm peppar
1. Sätt ugnen på 200°C
2. Hacka smöret och blanda det med mjöl, salt och vatten till en deg. Låt degen vila kallt en stund.
3. Tryck ut degen i en pajform på ca 24 cm i diameter.
4. Nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet i 10 minuter.
5. Skär broccolin i mindre bitar, hacka fetaosten i tärningar, skär soltorkade tomaterna i mindre bitar, skär rödlöken i tunna skivor eller finhacka. Lägg
6. Vispa ihop grädde, mjölk och ägg och tillsätt salt och peppar.
7. Lägg ingredienserna i pajformen och häll över äggstanningen.
8. Grädda i ugn i ca 25 – 35 minuter.