Kyckling med ris, kokosmjölk och grönsaker
100 g kycklingfilé
1 morot
1 ¼ gul lök
50 g champinjoner
2 dl kokosmjölk
½ msk kycklingfond
½ vitlöksklyfta
50 g broccoli, fryst eller färsk
Matfett till stekning
Salt och peppar
Servera med ris eller nudlar.
1. Strimla kycklingen och bryn den i en gryta.
2. Skala och strimla moroten. Skala och hacka löken. Skölj och skiva champinjonerna.
3. Låt morötter, lök och svamp fräsa med kycklingen i ett par minuter.
4. Häll i kokosmjölken och fonden. Pressa i vitlök och lägg i broccolin i små bitar/buketter.
5. Sjud i 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och sallad.
Tips!
Rör om ordentligt i kokosmjölken om du öppnar en burk. Kokosmjölk i tetra är behöver oftast inte röras om.