Kyckling med ris, kokosmjölk och grönsaker

Kyckling med ris, kokosmjölk och grönsaker
2 Portioner

100 g kycklingfilé

1 morot

1 ¼ gul lök

50 g champinjoner

2 dl kokosmjölk    

½ msk kycklingfond

½ vitlöksklyfta

50 g broccoli, fryst eller färsk

Matfett till stekning

Salt och peppar

 Servera med ris eller nudlar.

 

1. Strimla kycklingen och bryn den i en gryta.

2. Skala och strimla moroten. Skala och hacka löken. Skölj och skiva champinjonerna.

3. Låt morötter, lök och svamp fräsa med kycklingen i ett par minuter.

4. Häll i kokosmjölken och fonden. Pressa i vitlök och lägg i broccolin i små bitar/buketter.

5. Sjud i 5 minuter och smaka av med salt och peppar.

 

Servera med ris och sallad.

 Tips!

Rör om ordentligt i kokosmjölken om du öppnar en burk. Kokosmjölk i tetra är behöver oftast inte röras om.

Näringsvärde

Kalorier554
Kolhydrater (g)47
Protein (g)20
Fett (g)31