Kyckling med lufttorkad skinka och balsamvinäger
- 200 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
- ½ tsk salt
- ½ krm peppar
- ½ msk olja eller margarin
- 1 tsk oregano
- 4 små skivor lufttorkad skinka
- 2 dl mellangrädde
- 1,5 msk balsamvinäger
- ½ msk koncentrerad kycklingfond
- 1 klyfta vitlök
- Sätt ugnen på 225 ℃.
- Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Kycklinglårfilé behöver inte delas.
- Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano
- Bryn kycklingbitarna i en stekpanna.
- Linda skinkskivorna runt varje kycklingbit och lägg dem i en liten ugnssäker form
- Häll vispgrädde, balsamvinäger, fond och pressad vitlök i en bunke. Vispa ihop och häll det i formen
- Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter
- Koka pasta och servera med kycklingen.
Tips! Det finns svensk lufttorkad skinka att köpa i större mataffärer.
Näringsvärde
Kalorier630
Kolhydrater (g)40
Protein (g)38
Fett (g)35