Kyckling med lufttorkad skinka och balsamvinäger

Kyckling med lufttorkad skinka och balsamvinäger
2 Portioner
  • 200 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • ½ tsk salt
  • ½ krm peppar
  • ½ msk olja eller margarin
  • 1 tsk oregano
  • 4 små skivor lufttorkad skinka
  • 2 dl mellangrädde
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • ½ msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 klyfta vitlök​
  1. Sätt ugnen på 225 ℃.
  2. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Kycklinglårfilé behöver inte delas.
  3. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano
  4. Bryn kycklingbitarna i en stekpanna.
  5. Linda skinkskivorna runt varje kycklingbit och lägg dem i en liten ugnssäker form
  6. Häll vispgrädde, balsamvinäger, fond och pressad vitlök i en bunke. Vispa ihop och häll det i formen
  7. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter
  8. Koka pasta och servera med kycklingen.
Tips! Det finns svensk lufttorkad skinka att köpa i större mataffärer.​

Näringsvärde

Kalorier630
Kolhydrater (g)40
Protein (g)38
Fett (g)35