Spenatsoppa

Spenatsoppa
2 Portioner

200 g fryst hackad spenat

4 dl vatten

1 grönsaksbuljong

1 dl grädde eller mjölk

2 ägg

Smaksätt med riven muskotnöt, mejram eller körvel. Eventuellt kan salt och peppar tillsättas.

 1. Koka äggen till önskad konsistens.

2. Koka upp vatten och buljongtärning. Tillsätt spenaten och koka i ca 3 min.

3. Smaksätt med muskotnöt eller annan örtkrydda. Smaka av om salt eller peppar behöver tillsättas.

4. Skala ägget och halvera den. Tillsätt i soppan.

 

Tips!

Några droppar asiatisk fisksås eller worchestersås förstärker smaken.

Istället för kokt ägg kan även brynt strimlad kassler eller små brynta korvbitar serveras i soppan.

Näringsvärde

Kalorier160
Kolhydrater (g)6
Protein (g)11
Fett (g)10