Röd Linssoppa

Röd Linssoppa
2 Portioner
  • 1 msk olja
  • ½ klyfta vitlök
  • ½ gul lök
  • 1,5 dl torkade röda okokta linser
  • 1 potatis tärnad
  • 3 krm paprikapulver
  • 1,5 msk tomatpuré
  • Ca 0,75 l vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 krm salt
  • 1,5 krm chiliflakes (chilipulver)
  • 0,5 msk citronsaft
  •  En klick Crème fraiche som tillbehör

Tillagning

  1. Skala och hacka lök och pressa vitlök i en kastrull eller gryta med tjock botten.
  2. Fräs lök och vitlök i oljan.
  3. Skala potatisarna och dela dem i tärningar.
  4. Lägg i potatis och linser. Rör om och fräs i någon minut.
  5. Tillsätt tomatpuré, paprika, chiliflakes, salt, peppar och linser.
  6. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka gärna upp vatten i en tekokare så går det snabbare.
  7. Koka linssoppan i 20 minuter. Rör då och då. Blir soppan för tjock så späd med mer vatten till önskad konsistens.
  8. Smaka av så att linser och potatis är mjuka. Smaka av med citronsaft och chiliflakes samt salt och peppar.
  1. Servera linssoppan med en klick Crème fraiche.

Näringsvärde

Kalorier248
Kolhydrater (g)23
Protein (g)10
Fett (g)12