Blåbärspaj

Blåbärspaj
2 Portioner
  • 30 g smör eller margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 msk strösocker
  • 150 – 200 g blåbär, frysta
  • 2 tsk strösocker
  • 1 - 2 tsk potatismjöl
  1. Sätt ugnen på 225 ℃.
  2. Blanda mjöl och socker i en bunke.
  3. Dela matfettet i mindre bitar och lägg det i bunken. Det får gärna vara lite mjukt. Finfördela matfettet med gaffel i mjölet eller nyp ihop det med fingrarna.
  4. Lägg blåbären i en liten pajform eller i 2 portionsformar. Pudra över potatismjölet och strö över sockret. Vänd runt bären i formen så att det blandar sig något.
  5. Servera med vaniljsås eller glass.

    Det är valfritt att pudra över potatismjölet men ger en fastare konsistens på frysta bär. Används färska bär behövs inte potatismjöl. Fördela smuldegen över blåbären och ställ i ugnen tills smuldegen fått färg, ca 15 min.

Näringsvärde

Kalorier400
Kolhydrater (g)47
Protein (g)5
Fett (g)20