Nu kan du anmäla dig till höstens aktiviteter!

13 juni, 2024


Sommaren är här och ännu en händelserik termin hos Forum Carpe går mot sitt slut. En av många höjdpunkter under våren var firandet av att Forum Carpe fyller 15 år på Stadsmuseet i Stockholm. Det blev en inspirerande påminnelse om att Forum Carpe är en värdefull mötesplats för lärande och utveckling där vi nätverkar, samverkar, deltar i utbildningar och seminarier och lär av varandra för att kunna ge det bästa stödet till våra målgrupper. Tillsammans höjer vi kunskapen!

Läs mer om alla intressanta föreläsningar som vi fick ta del av under firandet.

Redan nu kan du som arbetar inom socialpsykiatrin, stöd till personer med funktionsnedsättning och kommunernas HSL-team i Stockholms län anmäla dig till höstens utbildningar, föreläsningar, seminarier och nätverksträffar i kalendariet här på webbplatsen.

Du kan bland annat lära dig mer om autism och samsjuklighet, åldrande och intellektuell funktionsnedsättning, rättshaveristiskt beteende, arbetsplatslärande, epilepsi, autism och NPF, utmanande beteende, neuropsykiatri för handläggare, kommunikativt och kognitivt stöd samt arbetsledning inom LSS och socialpsykiatri.

Andra teman för höstens seminarier och utbildningar är Självbestämmande och Sexuell hälsa för olika yrkesgrupper. Projektet AVTRYCK, som leds av kulturarbetare som själva har intellektuell funktionsnedsättning och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, anordnar två skapande workshops i samarbete med Forum Carpe under hösten, ett för stödpedagoger och ett för medarbetare inom LSS.

För verksamheter som jobbar med eller är intresserade av att jobba med Individual placement and support (IPS) hålls ett seminarium om insatsen i augusti och i november kan du delta i en workshop med projektet Mötas och må bra som vill bidra till ökad livskvalitet och förbättrad hälsa hos äldre personer med IF och/eller autism.

Ladda ner Forum Carpes kursblad med alla höstens aktiviteter här.

Stort tack till alla som har studerat, samverkat och nätverkat hos Forum Carpe under våren och varmt välkommen i höst!

Forum Carpes verksamhet skapas för och med våra medlemskommuner. Vår organisation, som består av representanter från samtliga kommuner, innebär delaktighet på riktigt. Tillsammans tar vi reda på vilka kunskapsbehov och utmaningar som finns inom funktionshinderområdet i kommunerna. Utifrån det underlaget upphandlas, skapas och kvalitetssäkras Forum Carpes kompetensutveckling.



Prenumerera på nyheter

Fyll i din mejladress här för att få mejlutskick när en nyhet har publicerats på forumcarpe.se.

Läs mer om hur Forum Carpe hanterar personuppgifter