Självbestämmande är en central del av vad vi ska verka för inom LSS-området. Men vad innebär det egentligen att arbeta för att åstadkomma självbestämmande? Och betyder självbestämmande att man fritt får göra som man vill, även när det är dåligt eller till och med destruktivt?
Hur ska medarbetare som möter brukare som uppvisar destruktiva levnadsvanor agera? När övergår ett verkande för självbestämmande i försummelse, och hur ska man balansera mellan att ingripa utan maktövertag, och ett ge frihet utan att försumma?
Halvdagen kommer att med förankring i LSS-uppdragets karaktär röra sig kring dessa frågor och utmaningar med fokus på hur man ska förstå beteenden, vad LSS-uppdraget egentligen är och hur verksamheter kan ge handlingsutrymme för motivationsarbete.
Föreläsaren Fredrik Lindblå är projektledare för Pedagogiska ramverket som är en basutbildning för alla LSS-verksamheter inom Stockholm stad. Fredrik har även en gedigen erfarenhet av att arbeta motiverande genom bland annat coachande uppdrag mot unga med funktionsnedsättning och problematisk skolfrånvaro.
Anmälningsvillkor
Anmälan är bindande. Avbokning av plats och ändringar i anmälan måste göras senast en vecka före aktivitetens start via länkarna i bekräftelsemailet som du får när du anmäler dig. Därefter stängs länkarna och du (eller din chef) måste meddela kontaktpersonen för den aktuella aktiviteten via mejl om du inte kan delta.
Det går bra att anmäla en ersättare via länkarna i bekräftelsemailet eller via mail till kontaktpersonen om länken är stängd.
Försenad avbokning kan medföra en avgift som betalas av din arbetsgivare.