Våld mot barn med funktionsnedsättning – utbildning för olika yrkesgrupper

23 augusti, 2024


Länsstyrelsen genomför i samarbete med Forum Carpe och Amphi en kostnadsfri tvådagarsutbildning som bidrar till ökad kunskap och systematisering av arbetet med våldsutsatta barn med funktionsnedsättning för att stärka upptäckt, bemötande och samarbete. Utbildningen innehåller teori, övningar, samtal samt hemuppgift.

Du får bland annat lära dig mer om våldets omfattning, risk och skyddsfaktorer och livsvillkor för barn med funktionsnedsättningar. Utbildningen tar också upp bemötande och samtal med barn om våld samt med föräldrar, ansvaret för att fråga, hänvisa/samverka och anmäla oro för barn. Deltagarna får även powerpointpresentationer som kan användas för att sprida kunskapen vidare i den egna verksamheten.

Utbildningen ges i två omgångar för olika yrkesgrupper:

Omgång 1 - Myndighetsutövning, start 11 november

För dig som i din yrkesroll möter barn med funktionsnedsättning inom kommunernas myndighetsutövning för LSS-barn samt Barn och unga.

Klicka här för mer information och anmälan.

Omgång 2 - Utförare, start 14 november

För dig som i din yrkesroll möter barn med funktionsnedsättning inom personlig assistans, LSS-verksamheter, habiliteringen och korttidsboende inom kommun och region.

Klicka här för mer information och anmälan.

Obs! Sista anmälningsdatum för båda kursomgångarna är 30 september.




Prenumerera på nyheter

Fyll i din mejladress här för att få mejlutskick när en nyhet har publicerats på forumcarpe.se.

Läs mer om hur Forum Carpe hanterar personuppgifter