Välkommen till en ny termin hos Forum Carpe!

18 augusti, 2021

två studenter som skrattar


Höstterminen börjar med en tvådagarskurs om social dokumentation för utförare liksom gymnasiekursen Socialpedagogik, tätt följt av föreläsningar om psykisk ohälsa och intellektuell funktionsnedsättning, rättshaveristiskt beteende samt Lex Sarah.


Social dokumentation - från teori till tillämpning

31 augusti

Johan Appel har varit verksam som utbildare, föreläsare och handledare inom omsorgen sedan 2015. Han medverkade även i framtagandet av Socialstyrelsens kunskapsstöd Delaktighet och inflytande i arbetet med genomförandeplaner (2014). I tvådagarskursen Social dokumentation - från teori till tillämpning, som riktar sig till utförare, kommer Johan att berätta om hur genomförandeplanen blir en karta för att möta den enskilde personens behov och hur journalanteckningar blir ett verktyg för att skapa en positiv utveckling för den enskilda individen. Du får också lära dig mer om de lagar och direktiv som styr social dokumentation liksom rättssäkerhet, sekretess, avvikelser och Lex Sarah.

Mer information och anmälan. »


Socialpedagogik (100 gymnasiepoäng)

9 september

Vill du utveckla din pedagogiska och kommunikativa förmåga i ditt arbete? Då är det här kursen för dig. Socialpedagogik är en fördjupningskurs på gymnasienivå som ingår i Vård- och omsorgsprogrammet med fokus på socialpedagogiska insatser, till exempel boendestöd, och socialpedagogiska arbetssätt, metoder, kommunikation samt samtalsmetodik där utgångspunkten är mötet och relationen mellan patienter, brukare och personal. Du får också lära dig socialpedagogiska begrepp och teorier som kommunikativ handling, dialogiskt förhållningssätt och omsorgskvalitet. Forum Carpe ger kursen enbart vissa läsår och i nuläget är det inte säkert när kursen kommer att hållas igen så passa på att anmäla dig så snart som möjligt. Till och med torsdag 19 augusti kan du anmäla dig via Forum Carpes webbplats.

Mer information och anmälan. »

Efter 19 augusti kan du anmäla dig genom att kontakta kursansvarig Mia Grauers.

E-post: maria.grauers@stockholm.se

Telefon: 08 508 25 437


Psykisk ohälsa och intellektuell funktionsnedsättning

13 september

George Rein är legitimerad psykolog med KBT-inriktning och har lång erfarenhet av att arbeta i specialistteam med personer som uppvisar svåra beteenden vid habiliteringsenheten för barn och vuxna i Uppsala. Under heldagsföreläsningen Psykisk ohälsa och intellektuell funktionsnedsättning kommer George ta upp olika psykiatriska diagnoser och symtom hos personer med intellektuell funktionsnedsättning. Genom en kombination av teoretiska avsnitt och fallbeskrivningar får du kunskap om förebyggande insatser och stöd, beteendeproblematik, hur man kan bemöta konflikter på ett professionellt sätt och vikten av samverkan.

Mer information och anmälan. »


Rättshaveristiskt beteende

14 september

Ibland möter man som handläggare eller chef personer som på ett destruktivt sätt driver sin egen sak, vägrar acceptera beslut eller andra omständigheter och i vissa fall blir hotfulla och våldsamma. I heldagsföreläsningen Rättshaveristiskt beteende berättar George Rein om orsaker och kännetecken när det gäller denna typ av beteende och hur det kan bemötas professionellt genom samtal, strategi och förhållningssätt. Du får också råd om hur man kan agera enligt lagen vid olika slags hot. Även i denna heldagsföreläsning varvas teoretiska avsnitt med fallbeskrivningar.



Lex Sarah

24 september

Marie Wedin är organisationskonsult, handledare för personalgrupper inom socialtjänsten och vårdlärare. Hon har bland annat arbetat som biståndshandläggare, chef, äldrestrateg, projektledare inom personalutvecklingsprojekt och utvecklingsansvarig för kvalitet inom Stockholms stad. I den här föreläsningen går Marie igenom de lagar och direktiv som styr Lex Sarah, vilka skyldigheter medarbetarna har, dokumentation och Lex Sarah som en del av systematiskt kvalitetsarbete. Hon tar också upp fallbeskrivningar som leder till påföljder och tillsynsrapporter men också hur man kan arbeta förebyggande liksom gruppens betydelse för arbetet med Lex Sarah.

Mer information och anmälan. »


Det här är bara början på en hösttermin full av föreläsningar, seminarier, nätverksträffar och kurser som du hittar i kalendariet.

Kalendariet på Forum Carpe »

Välkommen att lära nytt, nätverka, diskutera, samverka och knyta kontakter med dina kollegor i andra delar av länet!

Prenumerera på nyheter

Fyll i din mejladress här för att få mejlutskick när en nyhet har publicerats på forumcarpe.se.

Läs mer om hur Forum Carpe hanterar personuppgifter