1. Tid & antal platser

Valt program

Stadsmuseet

Barnvisning av Stuckatörens våning


Dramatiserad visning där ni tillsammans får uppleva ett 1800-talshem fyllt av fantasifulla dekorationer och höra om hur man firade jul förr i tiden.Stuckatörens våning har fått sitt namn eftersom pappa Axel, som byggde huset, arbetade med stuckatur. Stuckatur är dekorationer på väggar och tak. Få har gjort så fantasifulla dekorationer i sitt hem som Axel Notini. Han var en av de bästa stuckatörerna i det sena 1800-talets Stockholm. Kom in och se själva!

Hur kunde livet vara för en familj vid slutet av 1800-talet? Vad åt de, vilka kläder hade de på sig och hur firade de jul? Under visningen kanske du har frågor. Vad gjorde man i salongen? Var det bara herrar som fick vara i herrummet? Hade familjen pigor? Vi berättar.

Lägenheten har renoverats och dekorationerna ser nu ut som de gjorde från början. Våningen är fylld med saker från 1800-talet, så man måste vara lite försiktig så att ingenting går sönder. Det är ett härligt ställe som sätter fart på fantasin!

Visningen är utformad som en berättelse och passar bra för barn från 7 år.

Tillgänglighet: Visningen är på grund av trappor inte tillgänglig för personer med rullstol eller barnvagn.

Kostnad
50 kronor
Tid
Cirka 1 timme
Språk
Svenska

Välj datum och tid

Frågor och svar

På stockholm.se www.stadsmuseet.stockholm.se och på www.medeltidsmuseet.stockholm.se hittar du mer information
Biljettköp betalas med kort på nätet. Dina biljetter skickas till din e-postadress så att du kan skriva ut dem på din egen skrivare.
Varje biljett har en unik kod som kontrolleras vid insläpp. Köpta biljetter återlöses ej.